Česká kurýrní služba Wedo začala nabízet služby i na Slovensku

WEDO

WEDO Zdroj: Wedo.cz

WEDO
2
Fotogalerie

Česká kurýrní služba Wedo začala nabízet služby na Slovensku. Otevřela první depo v Bratislavě. Během několika měsíců hodlá nabízet stejný rozsah služeb jako v Česku. Společnost to dnes uvedla v tiskové zprávě. Jde o její o první zahraniční expanzi.

"Slovensko je pro nás logicky klíčový trh. Už nyní jsme slovenským klientům doručovali řadu zásilek pomocí smluvního partnera. Teď budeme moci doručovat z České republiky vlastními silami a využít vlastní depo. Počítáme s tím, že měsíčně na Slovensko doručíme několik desítek tisíc zásilek," řekl generální ředitel Wedo Daniel Mareš.

V první fázi bude Wedo slovenským klientům zatím pouze dovážet zboží objednané na českých e-shopech, a to výhradně v okolí Bratislavy, postupně bude nabízet další služby. Wedo chce mít postupně na Slovensku vlastní kurýry a bude doručovat všemi třemi způsoby jako na českém trhu, tedy na adresu, na výdejní místo i do sítě vlastních výdejních boxů.

Video placeholde
Jak pandemie změnila e-commerce v Česku? • Videohub

Wedo chce pokračovat v další expanzi i na českém trhu, kde loni výrazně rozšířilo počet výdejních míst i kurýrů a začalo zásilky doručovat do vlastních výdejních boxů. Kromě růstu se chce Wedo v ČR zaměřit především na zrychlení a zjednodušení celého procesu doručení zásilky a zlepšování zákaznické zkušenosti. V blízké době plánuje firma investice v objemu zhruba jedné miliardy korun.

"Během celého roku budeme přinášet větší či menší inovace, mezi prvními jsou spuštění chatbota nebo semaforu vytížení našich dep. Mezi ty větší bude určitě patřit klientská aplikace, klíčovou změnou pro nás ale bude otevření superhubu v Ostředku u D1," dodal Mareš.

Kurýrní firma Wedo vznikla předloni na podzim na základech převzetí tehdejší kurýrní služby InTime a sítě výdejních míst Uloženka. Má 300 kurýrů, 1200 výdejních míst a přes 100 výdejních boxů. Za první rok své existence přepravila téměř deset milionů zásilek. Koupi firmy od PPF, EC Investments a Rockaway loni oznámila polská skupina Allegro.