ČSA chystají prodej podílu ve firmě Amadeus Marketing

ČSA

ČSA Zdroj: Jan Groh, wikimedia.org

České aerolinie jednají o prodeji dalšího majetku, tentokrát je podle České televize ve hře 65procentní podíl ve společnosti Amadeus Marketing. Firma, která se zabývá prodejem letenek, loni byla v zisku.

„O případném prodeji podílu ve společnosti Amadeus Marketing budeme jednat se španělským partnerem,“ řekla ČT mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Amadeus Marketing CSA působí v České a Slovenské republice od roku 1993. Zbývající podíl 35 procent ve firmě vlastní španělská Amadeus IT Group.

V posledních třech letech se ČSA zbavily majetku v hodnotě přes čtyři miliardy korun. Společnost již prodala šest letadel Boeing, jeden dálkový Airbus, hangár, budovu centrály aerolinek nebo síť bezcelních obchodů. Letos přišly na řadu i firmy, které mají na starost odbavení zavazadel cestujících a také personální agentura, připomněla ČT.

Národní aerolinky již několik let bojují se ztrátou. Letos se podle televize neoficiálně hovoří o částce mezi 100 až 300 miliony korun. Vedení ČSA v posledních dnech řeší spor s dopravními piloty, kteří vystoupili proti prováděné restrukturalizaci. V minulém týdnu kvůli protestům aerolinky musely zrušit 25 zpátečních letů.