ČSA se vracejí do Oděsy, už prodávají první letenky

ČSA

ČSA Zdroj: CSA

České aerolinie začaly naplňovat plán na posílení svých pozic ve východní Evropě, notně oslabených ukrajinsko-ruskou válkou a ekonomickou krizí. Symbolický je především návrat na linku z Prahy do Oděsy, která znovu po dvou letech začne fungovat koncem dubna. Dopravce nyní zahajuje prodej letenek.

Aerolinie budou na ukrajinský jih vypravovat v letní sezoně proudový Airbus A319 třikrát týdně. „Oděsa bývala před krizí důležitým centrem turistického ruchu na pobřeží Černého moře a v současnosti se snaží tuto pozici znovu vybudovat.
Registrujeme růst poptávky po turistických cestách do Oděsy. Nezanedbatelný je potenciál ukrajinských turistů i obchodních cestujících ve směru z Oděsy do Prahy, případně dál do Evropy,“ uvedl mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Firma zahájila také prodej letenek na nové linky do Kazaně a Ufy, které začnou fungovat v dubnu a jejichž zavedení se loni odložilo. Podle Šabíka jde o bohatá průmyslová města, která mají potenciál přímé linky do Prahy a dále do Evropy naplnit.

„Většina západoevropských dopravců, která v těchto destinacích před krizí působila, se do nich ještě nevrátila,“ doplnil mluvčí. Firma uzavřela spolupráci se Sberbank, která bude na ruském trhu zajišťovat akceptaci platebních karet. Zvažuje rovněž zavedení linek do Kaliningradu a Minska.