Delta Air Lines nabídnou až tři tisíce míst týdně na lince z Prahy do New Yorku

Delta

Delta Zdroj: profimedia.cz

Na pražském letišti Václava Havla přibude významný spoj. Společnost Delta Air Lines 25. května obnoví sezónní provoz přímé linky mezi Prahou a letištěm Johna F. Kennedyho v New Yorku. Během hlavní letní sezóny bude na lince ve spolupráci s Českými aeroliniemi denně létat letoun Boeing 767-300 s 209 sedadly.

„Poptávka na této trase je vysoká, zejména po naší prémiové nabídce, u níž se cestující dočkají řady vylepšení,“ říká Perry Cantarutti, senior vice president společnosti Delta pro Evopu, Blízký východ a Afriku.

Cestující ve třídě BusinessElite podle jeho slov mimo jiné naleznou v sedadle zabudované osobní zábavní centrum nabízející přes 20 premiérových a oblíbených klasických filmů, výběr televizních programů, tisíce hudebních titulů a sadu videoher.

Cestující ve třídě Economy Comfort pak získají výhody jako prioritní nástup na palubu, až o 10 cm více prostoru pro nohy a o 50 procent větší náklon než u sedadel ve standardní Economy třídě.

Nový terminál v přepočtu téměž za 30 miliard

Delta usiluje o zvyšování kvality svých produktů a služeb a významně investuje do jejich rozvoje. Jednou z takových investic je Terminál 4 společnosti Delta v hodnotě 1,4 miliardy USD na letišti New York-JFK, který bude slavnostně otevřen 24. května. Bude jedním z největších terminálů v Severní Americe.

Pro zákazníky leteckého carga bude mít Delta Cargo denně k dispozici přepravní kapacitu 8 až 9 tun nákladu do New Yorku s navazujícím leteckým spojením do mnoha stanic ve Spojených státech, Jižní Americe a širokou nabídku navazující kamionové přepravy.

V roce 2012 společnost Delta mezi ČR a USA přepravila téměř 100 tisíc pasažérů při průměrné vytíženosti spojů 82 procent. Celkově tyto aerolinie ročně přepraví přes 160 milionů cestujících.

Jiří Pos: Největší potenciál růstu mají lety z Prahy na východ

Miroslav Dvořák: Korean Air přesunuly do Prahy evropské call centrum