Delta obnovuje linku z New Yorku do Prahy, zvýšila kapacitu

Airbus A330 aerolinek Delta Air Lines

Airbus A330 aerolinek Delta Air Lines Zdroj: Delta Air Lines

Letecká společnost Delta Air Lines v pondělí po zimní pauze znovu obnoví každodenní přímé letecké spojení z Prahy do New Yorku. Firma přitom kvůli rostoucí poptávce výrazně navýší kapacitu. Na trase bude týdně k dispozici až 4100 míst, což je zhruba o 940 míst více než loni.

„Praha je velmi oblíbená destinace pro prázdninové návštěvníky a zvýšením kapacity reagujeme na rostoucí poptávku během letní sezóny,“ uvedl v tiskové zprávě viceprezident Delty Dwight James. Kapacita se zvýší díky dřívějšímu zahájení letů, když loni firma spoj spustila až koncem května. Letos navíc v nejvytíženějších letních měsících nasadí Airbus A330 pro 293 cestujících, loni létal boeing pro 225 cestujících.

V loňském roce jediný přímý spoj mezi Spojenými státy a Českou republikou využilo 56 tisíc cestujících. Řada z nich využívá návazné vnitrostátní lety, nejvíce přestupujících směřuje do Los Angeles, Orlanda, Las Vegas a Miami.

Delta kód linky sdílí s aliančními partnery Air France - KLM, Alitalia a ČSA. Delta Air Lines zahájila provoz na lince v roce 2009, téhož roku přestaly létat do New Yorku České aerolinie. Od roku 2012 je linka pouze sezonní od května do října, vždy na podzim se spekuluje, zda dojde k jejímu obnovení. Vedení pražského letiště by spoj rádo vidělo jako celoroční.