Desítky posádek Germanwings odmítly letět, spoj do Barcelony byl zrušen

Ilustrační foto (Airbus A319 aerolinek Germanwings)

Ilustrační foto (Airbus A319 aerolinek Germanwings) Zdroj: Aero Icarus, Flickr.com (CC BY-SA 2.0)

Německé nízkonákladové aerolinky Germanwings zrušily jeden let a na některá spojení nasadily letadla jiných společností. Část pilotů Germanwings není schopna práce den po neštěstí Airbusu A320, který se zřítil na jihu Francie a v jehož troskách zahynulo všech 150 lidí na palubě, uvedla společnost. Spojení Germanwings na linkách do Prahy funguje bez omezení.

„Některé posádky nejsou ani dnes schopny nasazení kvůli smutku a velké emocionální zátěži. Společnost má pro to pochopení, kolegové ztratili v posádce havarovaného stroje část dobrých přátel,“ uvedly aerolinky. V úterý odpoledne už Germanwings zrušily zhruba 30 spojů, protože jejich posádky odmítly po nehodě letět.

Podle serveru flightaware.com aerolinky odvolaly ranní let z Düsseldorfu do Barcelony. Na zpátečním letu ze Španělska do Německa se přitom odehrála úterní tragédie. Na dalších 40 letů Germanwings využijí letadla a posádky dalších firem. Aerolinkám pomůže mateřský koncern Lufthansa i konkurenční firmy Air Berlin a TuiFly.

Podle informací na internetových stránkách Letiště Václava Havla by na linkách z Düsseldorfu a z Hamburku do Prahy měly spoje Germanwings létat podle pravidelného letového řádu.

Číslo osudového letu končí
Germanwings po pádu letadla ve Francii ruší linku 4U 9524 z Düsseldorfu do Barcelony a zpáteční linku 4U 9525. Neznamená to ale, by spojení mezi oběma městy zaniklo. Aerolinky jej nově budou označovat kódem 4U 9440, respektive 4U 9441.