DHL Exress příští rok zvýší v Česku opět ceny

Ekologická přeprava

Ekologická přeprava Zdroj: DHL

Poštovní a logistická firma DHL Express zvýší od ledna příštího roku v Česku ceny za přepravu v průměru do 3,9 procenta. Důvodem je inflace i růst nákladů, uvedla firma. Stejným tempem společnost zdražila na začátku letošního roku.

Firma každoročně upravuje ceny ve všech 220 zemích a územích, které obsluhuje. Konkrétní cenové úpravy se liší v jednotlivých zemích v závislosti na místních podmínkách a týkají se všech zákazníků, u kterých to smlouvy umožňují.

„I přes značné investice do rozšíření servisu a naší infrastruktury v rámci České republiky se nám podařilo zvýšení udržet dokonce pod globálním průměrem,“ uvedl manažer marketingové komunikace Tomáš Zdražil.

V Česku letos investice za 220 milionů

DHL Express investuje ročně do celosvětové přepravní sítě 500 milionů eur. V České republice letos investovala osm milionů eur (zhruba 220,5 milionu korun) do svých provozních kapacit. Touto největší provozní investicí v Česku byla výstavba a otevření nového logistického terminálu v North Point parku Zdiby.

„Nový terminál, který je v provozu již od dubna, nám pomohl výrazně zlepšit kvalitu našeho servisu poskytovaného v oblasti Prahy a dalších českých poboček. Díky strategicky výhodné pozici terminálu jsme schopni rozšířit nejen náš servis, ale také časovou dostupnost zmíněných lokalit,“ dodal obchodní ředitel Luděk Drnec.

DHL Express je součástí Deutsche Post DHL. Loni měla skupina tržby přes 55 miliard eur (1,5 bilionu korun). Skupina zaměstnává 480 tisíc lidí.