DHL má nový terminál v Mošnově, doručování v regionu bude rychlejší

DHL, přepravci

DHL, přepravci

Přepravní firma DHL zahájila provoz v novém logistickém terminálu u ostravského letiště Mošnov. Společnost si terminál o celkové ploše 1280 metrů čtverečních dlouhodobě pronajala. Investice do budovy se pohybuje kolem pěti milionů korun. Vyplývá to z vyjádření společnosti.

Terminálem ročně projde téměř půl milionu zásilek přepravovaných největší mezinárodní sítí DHL Express. Vnitřní dispozice skladu umožňuje přepravu nákladu i pomocí kamionů. V terminálu DHL zaměstná v nejsilnější směně 47 stávajících zaměstnanců. Přestěhování do nového terminálu zajistí rozšíření doby obsluhy v regionu a umožní zásilky dříve doručit a později vyzvednout.

„Od začátku našeho působení na letišti v Mošnově, což bylo v roce 1998, se nám každoročně daří navyšovat přepravní objemy a my se těmto nárůstům musíme uzpůsobovat nejen typy letadel, které k přepravě využíváme, ale také lepším technickým a provozním zázemím,“ uvedl generální ředitel DHL Express CZ a SK Ian Wilson.

DHL provozuje pravidelnou nákladní linku Ostrava-Lipsko, které region spojuje s největším evropským překladištěm v německém Lipsku. To je společně s asijským Hongkongem a americkým Wilmingtonem mezi třemi největšími přepravními centry v rámci celosvětové sítě společnosti DHL.