DHL zřídí u Mladé Boleslavi nové logistické centrum

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Mlada fronta E15

V Nepřevázce u Mladé Boleslavi vznikne nové logistické centrum společnosti DHL. Bude z něj obsluhovat výrobce automobilových dílů Johnson Controls.

Přepravní koncern si zde od developerské firmy CTP nechá postavit další halu o 17 tisících metrech čtverečních, potvrdil deníku E15 generální ředitel CTP Remon Vos.

„Dokončení stavby v rámci CTParku Mladá Boleslav je plánováno na druhou polovinu příštího roku,“ uvedl šéf developerské skupiny.

O místo měla zájem i firma Goodman

O umístění přepravce ve svém mladoboleslavském skladovém parku se podle informací deníku E15 ucházela také společnost Goodman, lídr tuzemského trhu průmyslových nemovitostí byl však nakonec úspěšnější.

Za posledních několik měsíců je to už třetí zpráva o expanzi DHL na českém a slovenském trhu. První z nich se týkala nového distribučního uzlu, který vzniká u letiště v Bratislavě. Tamní projekt buduje pro DHL developer PointPark Properties.

Další novinkou DHL je zřízení logistického centra v Jažlovicích u dálnice D1, které tam pro přepravce staví developer Prologis. DHL odtud bude jezdit pro hračkářský koncern Mattel.