Auto k pronájmu. V Česku začíná fungovat operativní leasing bez určení doby splácení

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Společnost Driveto.cz nabídne operativní leasing aut bez stanovení konkrétní doby splácení. Zákazník tak bude moci auto kdykoliv vrátit nebo si jej naopak ponechat libovolně dlouho, aniž by to dopředu oznámil. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Podobnou službu v tuzemsku podle dostupných informací nikdo další nenabízí.

V rámci nové služby Driveto Klub zákazník na začátku zaplatí startovací poplatek ve výši dvou pravidelných splátek. Auto pak bude mít v pronájmu na dobu neurčitou a bude jen na něm, kdy se rozhodne ho bez poplatku vrátit. Na rozdíl od operativního leasingu sjednaného na určitou dobu, kde se výše poplatku odvíjí od doby splácení, je u nové služby platba stále stejná.

"Cílem nové služby je dát zákazníkům co největší svobodu při výběru a využívání auta. Zároveň tímto chceme zlepšovat český trh a postupně měnit praxi pokut za předčasné ukončení operativního leasingu ze strany zákazníka," uvedl ředitel Driveto František Peterka.

 

Při pořízení vozu zákazníkovi stačí navštívit Driveto.cz, vybrat si z nabídky aut v Driveto Klubu, dodat dva doklady a podepsat smlouvu. Nejpozději do tří dnů od podpisu smlouvy si pak může nové auto převzít. Ceny aut v Driveto Klubu aktuálně začínají na 5990 korun bez DPH měsíčně, což je více, než když si zákazník konkrétní auto na leasing na tři roky a méně.

Driveto v květnu 2017 roce spustila investiční společnost Miton spolu s Františkem Peterkou. Aktuálně je na Driveto.cz v nabídce téměř 5000 vozů v cenovém rozmezí od necelých 3000 korun do více než 43 tisíc korun měsíčně bez DPH.