DSV chce po akvizici části Čechofrachtu nabírat nové lidi

DSV

DSV

Logistická společnost DSV se v rámci své expanze v České republice chystá přijímat nové pracovníky. Firma v září převzala neželezniční aktivity AWT Čechofrachtu, včetně 188 zaměstnanců, a nyní hledá další desítky lidí pro všech sedm poboček tuzemského distribučního systému, které byly součástí akvizice.

„Už během prvních dnů, kdy jsme se postupně seznamovali s fungováním distribučního systému získaného od Čechofrachtu, jsme v něm identifikovali slabá místa, na která musíme rychle reagovat,“ vysvětlil generální ředitel DSV Road Petr Chocholatý.

Převzetím 188 zaměstnanců vznikl téměř čtyřsetčlenný tým, který se nyní ještě rozšíří. Vedení společnosti od začátku deklarovalo, že jejím cílem bude rozvíjet převzaté obchodní aktivity a tudíž udržet maximum pracovních míst.

„V příštích měsících chceme investovat jak do lidí, tak do technického vybavení, nebo do softwaru umožňujícího sledování zásilek,“ vysvětlil Chocholatý. Investice do technologií se bude pohybovat v řádech milionů korun.

Bakala může koupit Čechofracht

Dánská logistická skupina DSV podepsala 27. září smlouvu o převodu některých činností s AWT Čechofrachtem, který patří firmě BXR Group finančníka Zdeňka Bakaly. Akvizice se týkala zasilatelství v oblasti silniční přepravy, mezinárodní sběrné služby, vnitrostátní distribuce, leteckého a námořního zasilatelství, logistických služeb a celní deklarace. Převáděné aktivity představovaly v roce 2011 celkový obrat přes 800 milionů korun.