Irský Ryanair posiluje na Letišti Václava Havla. Nové linky budou do Španělska a Polska

Letadlo společnosti Ryanair přistává na pražském letišti

Letadlo společnosti Ryanair přistává na pražském letišti Zdroj: Stepan Bruner, E15

Irské aerolinie Ryanair oznámily trojici nových přímých linek z Prahy. Od zimní sezóny plánují létat do Madridu, Barcelony a Krakova.
Největší počet frekvencí, sedmkrát v týdnu, dopravce plánuje pro linku do Barcelony, po čtyřech týdenních frekvencích do Madridu a dva lety týdně do Krakova. (ilustrační foto)
Nízkonákladový Ryanair se ale na nových přímých linkách do Španělska bude potýkat s konkurencí stávajících dopravců.
Boeing 737 aerolinek Ryanair
5
Fotogalerie

Irské aerolinie Ryanair oznámily trojici nových přímých linek z Prahy. Od zimní sezóny plánují létat do Madridu, Barcelony a Krakova. Společnost to uvedla v tiskové zprávě. Největší počet frekvencí, sedmkrát v týdnu, dopravce plánuje pro linku do Barcelony, po čtyřech týdenních frekvencích do Madridu a dva lety týdně do Krakova.

Dohodu na objednání linek potvrdilo i pražské letiště. Podle jeho mluvčí Mariky Janouškové je potenciál nárůstu přeprav cestujících zejména na linkách do Španělska. Jen v loňském roce počet cestujících do této středomořské destinace vzrostl o devatenáct procent.

Nízkonákladový Ryanair se ale na nových přímých linkách do Španělska bude potýkat s konkurencí stávajících dopravců. Do Madridu v současnosti létají z Prahy České aerolinie a španělská Iberia, do Barcelony pak ČSA, Travel Service a španělský nízkonákladový dopravce Vueling. 

Naopak do Krakova se kromě Ryanairu nikdo na budoucí zimní sezónu nepřihlásil, dodala mluvčí. Roční potenciál linky je tři a půl tisíce cestujících.