Krize odchází? Mercedes-Benz hlásí v Česku druhý nejsilnější leden v historii

Mercedes S350

Mercedes S350 Zdroj: autorevue.cz

Společnost Mercedes-Benz ČR ohlásila z pohledu prodeje nových vozů na tuzemském trhu historicky druhý nejsilnější leden ve své dosavadní historii. Uzavřela více než 300 nových smluv. Celosvětově si luxusní značka věří i pro celý letošní rok.

V prodeji nadále dominovaly nové kompaktní vozy tříd A a B, které tvořily téměř třetinu. Po uvedení dalšího nového modelu z rodiny kompaktních vozů v podobě CLA na český trh firma navíc očekává další navýšení poptávky v této kategorii.

„Velkému zájmu se aktualně těší také nové GL, které v lednu v prodejích předběhlo hit loňského roku ML. Pro uspokojení tuzemské poptávky bude pravděpodobně nutné navýšit původně plánované výrobní kvóty pro ČR,“ uvedl mluvčí společnosti Mercedes-Benz ČR Jan Kuhn.

Světoví tahouni: USA, Čína Rusko

Nárůst počtu prodaných automobilů zaznamenala značka s trojcípou hvězdou především na trzích v Severní Americe, Číně a Rusku. Velké oblibě se u zákazníků po celém světě i nadále těší kategorie vozů SUV.

Celkem se v lednu prodalo 24 228 vozů třídy G, GL a GLK, což ve srovnání se stejným obdobím loňského roku odpovídá nárůstu o třetinu.

Trh v západní Evropě podpořila především prodejní čísla kompaktních modelových tříd A a B, posledně jmenovaná je oblíbeným rodinným vozem také v České republice.

Celosvětově Mercedes-Benz zvýšil v lednu 2013 prodej osobních automobilů v meziročním srovnání o vecí něž devět procent. Po rekordních výsledcích z loňského roku tak předal v lednu dalších 94 895 nových vozů.

Podle vyjádření Joachima Schmidta, viceprezidenta divize osobních automobilů Mercedes-Benz pro prodej a marketing, očekává automobilka pozitivní vývoj v oblasti prodeje nových vozů také pro celý letošní rok.