Legendy opět přicházejí! Užijte si nezapomenutelný víkend s jedinečnými zážitky

Legendy opět přicházejí!

Legendy opět přicházejí!

750 automobilů, 350 motocyklů, řada zahraničních a českých hvězd motorsportu, dětská a dámská zóna, exhibiční jízdy, veteránské akce, umělecké a fotografické výstavy a bohatý doprovodný program. To je jen stručný výčet toho, co můžete vidět a zažít na druhém ročníku unikátní motoristické slavnosti Legendy, která se uskuteční 13.–14. června 2015 v nádherném anglickém parku Psychiatrické nemocnice Praha-Bohnice.

Po úspěšném loňském prvním ročníku, kam přišlo během jednoho víkendu téměř dvacet tisíc lidí, nás čekají další dva dny plné dechberoucích zážitků, nezapomenutelných akcí a skvělé zábavy. Autosalon, motosalon a megashow Legendy slibují opět světové špičky motorsportu a unikátní exponáty na velkorysé výstavní ploše anglického parku nemocnice Bohnice s rozlohou 640 000 metrů čtverečních. Počtem exponátů jsou pražské Legendy 2015 větší než Autosalon Detroit 2015 a pomalu atakují ženevský autosalon.

„Inspirovaly mě akce jako Salon Privé v Londýně, a když jsem se porozhlédl po českém prostředí a kvalitě místních akcí, rozhodl jsem se připravit Legendy jako velkou oslavu motorismu, kde na jednom místě budou k vidění ty nejkrásnější vozy napříč automobilovou historií,“ objasňuje vznik slavnosti Legendy její zakladatel Lubor Kos a dodává: „Jsem si vědom toho, že mnohé výstavy a veletrhy u nás měly v posledních letech sestupnou tendenci, a s těmito stigmaty se budeme muset vypořádat i ze stran vystavovatelů. Nicméně Legendy jsou pojaty jinak, velmi stylově, à la haute couture. Chceme totiž, aby se bavil úplně každý, i ten, kdo třeba doposud v automobilech nespatřoval díla s uměleckou hodnotou.“

Legendy opět přicházejí!Legendy opět přicházejí!

Na výstavě, kterou nelze projít za méně než 5 hodin, bude k vidění například originální Formule 1 po Michaelu Schumacherovi, McLaren P1 a Porsche 918 Spyder Hybrid v hodnotě několika desítek miliónů, výstava Škody LR včetně originálního servisního vozu Škoda Motorsport, exkluzivní výstava 40 vozů Ferrari včetně modelů F40, F50 či Enzo. Účast potvrdily také automobilky Mercedes-Benz, Audi, Seat, Porsche, Opel, Subaru, Volvo a Invelt BMW.

Spolupořadatelem Legend je Autoklub České republiky, nejvyšší autorita motorismu v České republice. Sdružení žije nejen sportem, ale jeho velký zájem je i v bezpečnosti silničního provozu, která se ve velké míře promítne i na Legendách, kde se chce Autoklub zaměřit na zlepšování řidičských dovedností účastníků silničního provozu. Součástí programu je také rozsáhlá zóna věnovaná bezpečnosti, kde budou pod vedením Autoklubu ČR probíhat prezentace o bezpečnosti motorsportu a silničního provozu.

www.legendy.cz nebo na Facebooku Legendy – Automobilová slavnost.