Leo Express hledá nové cestující. Vlaky pojedou i do Karviné

Leo Express

Leo Express

Leoš Novotný, majitel společnosti Leo Express chce oslovit více zákazníků a zlepšit výsledky firmy. Proto upravuje trasy

Černožluté vlaky Leo Expressu budou nově zajíždět do Karviné. Ve směru na Prahu budou z Karviné vyjíždět ve všední den a v sobotu dva spoje v 04:08 a v 06:08. Druhý z uvedených spojů bude prodloužený do Karviné i v neděli, uvedl dopravce s tím, že v opačném směru z Prahy budou prodloužené odpolední spoje. Celkem Leo Express mezi Prahou a severomoravským regionem provozuje devět spojů denně.

Prodloužením vlaků do 60tisícové Karviné dopravce očekává měsíční nárůst cestujících o 2500, řekla mluvčí společnosti Andrea Hofmanová. Odpolední spoje z pražského hlavního nádraží do Karviné vyjedou v 16:09 a v 18:29 a do Karviné přijedou v 19:50 a ve 22:05.

Další zastávka - Dětmarovice

Kromě Karviné budou černé vlaky stavět rovněž v zastávce Dětmarovice. Podle Hofmanové k tomuto řešení dopravce přistoupil proto, že před plánovaným spojem trať projíždí osobní vlak Českých drah, kvůli kterému musí rychlík na Prahu na trati zpomalit a vzniká tak prostor pro zastavení i v Dětmarovicích.

Prodloužení jízd na stávající trase nejsou podle internetového deníku iDnes.cz jedinou změnou, kterou dopravce plánuje. Od příštího jízdního řádu, který začíná v prosinci, zažádal o změnu trasy u jednoho vlaku směrem na Staré Město u Uherského hradiště. Všechny černé vlaky mají dále zastavovat v Přerově.

Tyto změny ale musí nejprve odsouhlasit Správa železniční dopravní cesty, která v Česku dopravní kapacitu přiděluje a která sestavuje jízdní řády. Ta se návrhem Leo Expressu zabývá, už nyní je ale podle mluvčího Jakuba Ptačinského jasné, že ve všech požadavcích, které soukromý dopravce vznesl, nebude jednoduché z kapacitních důvodů vyhovět.