Logistici z GEFCO se příblížili k rekordním třímilionovým tržbám. Pomohli noví klienti

Přeprava automobilů společností GEFCO

Přeprava automobilů společností GEFCO Zdroj: profimedia.cz

Přeprava automobilů společností GEFCO
2
Fotogalerie

Logistická firma GEFCO, která se zabývá především přepravou aut a součástek, loni zvýšila v Česku tržby o pět procent na téměř tři miliardy korun. Počet přepravených aut se zvýšil o 30 procent na 134 tisíc. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

GEFCO zajišťuje přepravu aut značek Peugeot, Citroën z kolínské továrny TPCA a zároveň zajišťuje jejich úpravy. Dále transportuje vozy značek Ford, Volvo nebo Nissan, pro některé další značky zajišťuje přepravu nebo skladování součástek.

Pozitivní trend vykazuje podle firmy i pozemní přeprava nebo skladování. Do výsledků loňského roku se kladně promítly některé nově uzavřené kontrakty s klienty. Nejen pro ně navýšila kapacitu klíčová pobočka společnosti v Brně a byly otevřeny nové skladové prostory v Divišově u Prahy.

„Výsledky roku 2017 potvrdily nejen globální pozitivní trend v logistice, ale především naši silnou pozici na českém trhu. GEFCO vykazovalo kontinuální růst i v předchozích letech. V roce 2017 jsme ale poprvé atakovali rekordní hranici obratu tři miliardy korun," uvedl generální ředitel GEFCO v České republice Aleksander Raczynski. Podle prvních výsledků letošního roku očekává společnost podobný vývoj i letos.

GEFCO v Česku zaměstnává více než 360 lidí. Skupina GEFCO je evropským lídrem v oblasti logistiky pro automobilový průmysl a jednou z deseti největších společností poskytujících celosvětově řešení dodavatelských řetězců. Má zastoupení ve 47 zemích světa, zákazníky obsluhuje z celkem 300 poboček a aktuálně zaměstnává 13 tisíc lidí. V roce 2017 dosáhla společnost celosvětově obrat 4,4 miliardy eur (cca 114 miliard korun).