Lufthansa, TUI i Thomas Cook obnovily lety do Turecka

letouny aerolinek Lufthansa

letouny aerolinek Lufthansa Zdroj: ctk/AP

Německá společnost Lufthansa a cestovní kanceláře TUI a Thomas Cook AG po zmařeném pátečním pokusu o převrat obnovily své lety z Německa do Turecka, kde tráví svou dovolenou 200 tisíc Němců.

Turecké úřady v souvislosti s pučem zadržely už kolem 6000 lidí, jsou mezi nimi vojáci i soudci. Vláda prohlásila, že má nad zemí plnou kontrolu.

Lufthansa obnovila lety do Istanbulu, Ankary, Izmiru a Bodrumu. Jen jediný let mezi Istanbulem a Frankfurtem a mezi Mnichovem a Ankarou byly zrušeny, uvedl mluvčí společnosti. Lety do Turecka obnovila i nízkonákladová divize Lufthansy Eurowings.

Podle mluvčí společnosti TUI Deutschland se jen 30 z 18 tisíc jejich klientů, kteří jsou nyní na dovolené v Turecku, chtělo vrátit domů dřív. Většina německých turistů tráví prázdniny v letovisku Antalya a jeho okolí. Lety aerolinek British Airways z Británie do tureckých destinací včetně Istanbulu či Izmiru byly dnes rovněž obnoveny. Společnost to oznámila na svých internetových stránkách. Aerolinky kvůli pokusu o puč v Turecku zrušily všechny sobotní lety. „Dnes budeme létat podle zredukovaného letového řádu,“ uvedla mluvčí společnosti.