Lufthanse a Eurowings chybí personál, musejí rušit stovky letů. Dotkne se to i Česka

Letadla společnosti Lufthansa

Letadla společnosti Lufthansa Zdroj: Reuters

Dceřinná společnost Lufthansy Eurowings zruší v červenci některé lety
2
Fotogalerie

Hlad po cestování po pandemii covidu-19 narůstá. Před letní sezonou však hlásí problémy největší německý letecký dopravce Lufthansa, jemuž podle serveru Der Spiegel chybějí zaměstnanci. I přes rekordní poptávku cestujících po covidové pauze tak bude muset v červenci zrušit kolem 900 letů, a to jak vnitrostátních, tak zahraničních, včetně těch do České republiky. Rušení letů se dotkne i dceřiné společnosti Lufthansy Eurowings.

Rušení letů zasáhne především dopravní uzly Lufthansy spojené s letišti ve Frankfurtu a v Mnichově. Podle informací Spiegelu by mělo jít o páteční a víkendové spoje. Eurowings pak například ruší linku mezi Düsseldorfem a Košicemi. Poslední letadla by mezi městy měla přelétnout 13. června. 

Stejný osud potká o den dříve také pravidelnou linku z Prahy do Hamburku. Poté bude tato cesta nabízena pouze s přestupem v Düsseldorfu.

Na negativní vlně letního rušení letů Eurowings se nese i další dceřiná společnost Lufthansy – švýcarské aerolinky Swiss Air Lines. Ty kvůli nedostatku zaměstnanců ruší několik letů ze Švýcarska do Německa. Jde o přímé linky mezi Norimberkem a Curychem a také omezení mezi Curychem a Stuttgartem a Berlínem. 

Klid není ani v Brussels Airlines, v další dceřiné společnosti Lufthansy. Zaměstnanci belgických aerolinek totiž před rušnou letní sezonou vyhrožují třídenní stávkou na protest proti tamním pracovním podmínkám.

Tipy na červnové výlety

Video placeholde
• Videohub