Maserati svolává do servisů 21 tisíc aut, hrozí zaseknutí plynového pedálu

Maserati Ghibli

Maserati Ghibli Zdroj: Maserati

Italský výrobce luxusních automobilů Maserati svolává v Číně do servisů téměř 21 tisíc aut. Důvodem je riziko, že se v nich zasekne plynový pedál, informoval dnes zpravodajský server BBC. Maserati je součástí italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles.

Opatření se podle čínských médií týká automobilů Quattroporte a Ghibli vyrobených od března 2013 do prosince 2015. Maserati ve svolávaných vozech provede výměnu plynového pedálu.

Poptávku po automobilech v Číně v poslední době nepříznivě ovlivňuje zpomalování růstu tamní ekonomiky. Na prodej luxusních automobilů má navíc negativní vliv boj čínské vlády proti korupci a proti snaze vystavovat na odiv bohatství.

Maserati se snaží podpořit svůj růst na čínském trhu prostřednictvím internetového prodeje. Minulý týden spustila internetový obchod na webových stránkách čínské společnosti Alibaba a nabídla v něm v předprodeji 100 nových sportovně-užitkových vozů Levante. Automobily, které na čínský trh oficiálně vstoupí v červenci, byly podle BBC vyprodány během 18 sekund.