Mejstřík míří do vedení drah, Nebeský odejde

Michal Mejstřík z NERVu při své prezentaci na energetické konferenci

Michal Mejstřík z NERVu při své prezentaci na energetické konferenci Zdroj: foto E15 Anna Vackova

Vrcholové vedení Českých drah čekají v nadcházejících týdnech a měsících velké změny. V první řadě je třeba obsadit dva prázdné posty v představenstvu. Podle zdrojů deníku E15 míří do představenstva ekonom Michal Mejstřík, který je mimo jiné předsedou dozorčí rady Českého Aeroholdingu.

„Ano, dostal jsem nabídku k dočasné výpomoci, věc není rozhodnuta v žádném ohledu,“ sdělil deníku E15 Mejstřík. Jako člen představenstva by se ovšem nestal náměstkem ředitele Petra Žaludy, jak je na dráze běžné. Místo toho by se staral o dobré vztahy ČD s Bruselem.

Výkonný management ale na druhé straně čeká výrazná ztráta. Podle informací E15 odejde ještě letos ekonomický náměstek (a rovněž člen představenstva) Michal Nebeský, který je na trhu práce považován za eso mezinárodního formátu. Nebeský je nyní na dovolené, před odjezdem nechtěl svoji budoucnost komentovat.

ČSA prodaly administrativní budovu

Stejně se k tomu staví i šéf drah Žaluda, který si chce s Nebeským pohovořit v pondělí. Nebeský dostal nabídku ze Citibank, kde už dříve pracoval. A podle všeho jde o nabídku, „která se neodmítá“. Banka věc nekomentuje, ale oznámila odchod generálního ředitele Shahmira Khaliqa, který řídil do poloviny srpna aktivity skupiny v Česku, na Slovensku, v Rumunsku a Bulharsku.