Nové Subaru Impreza už se prodává i v Česku, automobilka zveřejnila ceník

Subaru Impreza

Subaru Impreza Zdroj: Subaru

Subaru Impreza
Subaru Impreza
Subaru Impreza
Subaru Impreza
Subaru Impreza
42
Fotogalerie

Nové Subaru Impreza už je v Česku. Už na podzim předloňského roku se nejslavnější model japonské značky představil v nejmodernější šesté generaci, během loňského roku se začal prodávat na nejvýznamnějším trhu ve Spojených státech amerických a teď už se konečně prodává i u nás v Evropě. Spolu se zásadní novinkou tuzemské zastoupení Subaru zveřejnilo i první oficiální český ceník. Článek vyšel na webu Auto.cz.

Nejnovější Impreza se u nás prodává se základní cenou od 845 tisíc korun včetně daně za základní výbavu Active. Ve standardním vybavení evropského modelu najdeme automatické LED přední světlomety, kožený volant, látkové čalounění sedadel, bezklíčové odemykání a startování, dešťový senzor, duální automatickou klimatizaci, 11,6“ infotainment, bezdrátovou podporu služeb Apple CarPlay a Android Auto, adaptivní tempomat nebo systém režimu motorů a převodovky SI-Drive.

Luxusnější výbava Executive se základní cenou od 950 tisíc korun včetně daně už dostatečně bohatou základní výbavu rozšiřuje o kožené čalounění sedadel, elektricky nastavitelná sedadla řidiče v 10 směrech a spolujezdce v 8 směrech, elektrické vyhřívání koženého volantu, vylepšený 11,6“ infotainment s navigací nebo asistent přepínání mezi dálkovými a potkávacími světly.

Standardem obou výbav jsou základní barvy červená Pure Red nebo modrá Oasis Blue. Za příplatek 12 tisíc korun si zákazníci mohou vybrat i z dalších odstínů, k nimž například patří černá metalíza, bílá perleť, oranžová perleť nebo stříbrná metalíza. Nová Impreza se v Česku prodává se vzorníkem celkem devíti různých barev, z nichž tři jsou pro značku charakteristická modrá.

Nové Subaru Impreza je v Česku dostupné s jedinou motorizací – elektrifikovaným atmosférickým dvoulitrovým čtyřválcem e-Boxer o 100 kW (136 koních) s bezestupňovou převodovkou CVT Lineartronic a pohonem všech kol Symmetrical AWD. Subaru uvádí, že nová Impreza bude jezdit s kombinovanou spotřebou 7,3 l/100 km v cyklu WLTP. Pro všechny vozy je standardem i prodloužená záruka na 5 let/200 tisíc kilometrů a asistenční služby na 5 let v hodnotě 19 900 korun.