Nový Volkswagen Golf po faceliftu přijede už příští týden. Takhle bude vypadat

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf Zdroj: Volkswagen

Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf GTI
22
Fotogalerie

Už příští týden se oficiálně představí nový facelift populárního Volkswagenu Golf. Wolfsburgská automobilka nás na blížící se slavnostní debut letošní novinky oslavující 50. výročí bestselleru značky nalákala nedávným zveřejněním fotografií nejmodernějšího sportovního Golfu ve vývojovém i marketingovém maskování a teď nám ukazuje i designové skici.

Článek vyšel na webu Auto.cz

Už první fotografie řidičsky zábavného Golfu GTI nám ukázaly, že letošní modernizace aktuální osmé generace modelu bude decentní evolucí. Dokonce i na nových designových skicách si můžeme všimnout hlavně nového vylepšeného předního nárazníku a nových hlavních světlometů s agresivnějším tvarem.

Zezadu projde nový Golf pouze lehkou modernizací – designové skici ukazují novou spodní část zadního nárazníku. Oficiální ochutnávka současně odhaluje i novou grafiku zadních světel.

Už z dřívějších informací víme, že výraznějších změn se dočkáme až v interiéru. Novinka se představí s novým vrcholným patnáctipalcovým displejem a novým infotainmentem, jaký se ukázal ve vlajkovém elektrickém Volkswagenu ID.7. Menší verze by mohla mít 12,9“ obrazovku.

V Evropě se i po faceliftu údajně bude nový Volkswagen Golf prodávat i s manuální převodovkou. Sportovních variant GTI a R se však dočkáme už pouze se sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou DSG. Nová modernizovaná verze Golfu je podle dosavadních informací poslední tečkou za spalovací érou modelu.