Praha bude mít další letecké spojení do Asie. Linka do Bangkoku by měla odstartovat do Vánoc

Air Asia

Air Asia Zdroj: profimedia.cz

Air Asia
Air Asia
3
Fotogalerie

Přímá letecká linka mezi Prahou a Bangkokem by mohla začít fungovat do Vánoc. Pro společnost Air Asia, s jejímiž zástupci v Bangkoku jednal premiér Andrej Babiš (ANO), jde o první linku do Evropy. Spojení, o kterém Češi jednají již delší dobu, podle předsedy vlády pomůže turistice i obchodu. V jednání je jeden let denně, řekl Babiš novinářům po schůzce s tím, že je třeba doladit administrativní záležitosti. Zástupce letecké společnosti proto do měsíce navštíví Prahu.

Let z Prahy do Bangkoku trvá zhruba deset hodin a letecká společnost nyní hledá partnera, který by pasažéry z Prahy napojil na další evropské destinace.

Ročně létá do Thajska zhruba 43 tisíc Čechů, do Česka míří kolem 50 tisíc Thajců. Linka by ale mohla do Česka přivést turisty i z dalších zemí jihovýchodní Asie, protože Bangkok je jedním z dopravních uzlů skupiny Air Asia, takže by bylo možné vytvořit síť navazujících letů.

Babiš se zástupci Air Asia a zástupci thajské vlády jednal v závěru své návštěvy země. S výsledky své cesty do Thajska je spokojený. Delegace předsedy vlády podle něj udělala maximum pro to, aby české firmy mohly být v Thajsku úspěšné. Předseda české vlády doufá, že jeho thajský protějšek Prajutch Čan-Oča využije pozvání a přicestuje do Prahy.

Český premiér absolvoval několik jednání se zástupci firem a asistoval při zahájení podnikatelského semináře. Dnešek Babiš zahájil zhruba hodinovou prohlídkou bangkockého Královského paláce a projížďkou na lodi Čao-Praja. Odpoledne se s delegací podnikatelů přesune do Indie na závěrečnou část týdenní cesty po Asii.