Přeprava balíků výrazně roste. Ovlivnila to pandemie

DPD

DPD Zdroj: dpd

DPD
DPD
3
Fotogalerie

Balíkový přepravce DPD letos zvýší počet přepravených zásilek z loňských 44 milionů na 50 milionů. Vedle pandemie se na růstu projeví koupě balíkové divize Geis, kterou firma koupila loni. 

Letos od ledna do dubna DPD doručila 16 milionů balíků. "Očekáváme, že letos se do objemů přepravených zásilek naplno promítne kromě pandemie také balíková divize Geis, kterou jsme koupili v loňském roce a celý proces akvizice byl dokončen před pár týdny. Ke konci roku očekáváme již tradiční navýšení objemů vzhledem k vánoční sezóně," uvedl generální ředitel DPD Miloš Malaník.

DPD letos rozšířila počet svých kurýrů na 1800 a počet výdejních míst Pickup dosáhl 1300. Loni se společnost stala součástí městského depa na pražském Těšnově, odkud bezemisně pomocí pěších a cyklokurýrů doručila desítky tisíc balíků. V současnosti pracuje na tom, aby se podílela také na podobném projektu na pražském Smíchově, který připravuje pražský magistrát.

Podle informací Českého telekomunikačního úřadu se loni v Česku zvýšil počet doručených balíků o čtvrtinu na 106 milionů.