Provozní zisk Škody Auto od ledna do září klesl i kvůli koronaviru o 60 procent

Negativní dopad na hospodaření Škody Auto za období od ledna do září měl zejména nižší objem prodeje způsobený epidemií nemoci COVID-19, vývoj směnných kurzů a také mimořádné výdaje spojené s emisemi.

Negativní dopad na hospodaření Škody Auto za období od ledna do září měl zejména nižší objem prodeje způsobený epidemií nemoci COVID-19, vývoj směnných kurzů a také mimořádné výdaje spojené s emisemi. Zdroj: profimedia

Automobilce Škoda Auto za prvních devět měsíců letošního roku klesl provozní zisk o 60 procent na 469 milionů eur, tedy asi na 12,9 miliardy korun.

Negativní dopad na hospodaření měl zejména nižší objem prodeje způsobený epidemií nemoci COVID-19, vývoj směnných kurzů a také mimořádné výdaje spojené s emisemi. Tyto dopady částečně kompenzovaly nižší fixní náklady a náklady na vývoj a optimalizace nákladů na produkty. Oznámil to dnes mateřský koncern Volkswagen.

Tržby mladoboleslavské automobilce klesly o 25,9 procenta na 12 miliard eur, asi na zhruba 329 miliard korun.

Škoda Auto provozuje v České republice tři výrobní závody, vyrábí ale i v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Působí na více než 100 trzích.

Mateřská automobilová skupina Škody Auto Volkswagen se ve třetím čtvrtletí vrátila k zisku. Přispěla tomu poptávka po luxusních vozech v Číně, která kompenzovala pokles odbytu o 1,1 procenta vlivem pandemie covidu. Meziročně koncernu klesl provozní zisk o třetinu na 3,2 miliardy eur, asi 74,4 miliardy korun.

Skupina přepokládá, že zisk vykáže i za celý finanční rok, který ale asi bude výrazně nižší než v roce loňském.

Tržby mezi červencem a zářím se Volkswagenu meziročně snížily o 3,4 procenta na 59,4 miliardy eur, uvádí automobilka na svém webu.

Ve druhém čtvrtletí se Volkswagen propadl do ztráty 1,7 miliardy eur. Na vině byla zejména restriktivní opatření proti šíření koronaviru a následný propad poptávky.