RegioJet osekává plány, přidá méně vlaků

RegioJet

RegioJet

Železniční dopravce RegioJet přidá na trať mezi Prahou a Ostravou od nového jízdního řádu (11. prosince) pouze jeden pár vlaků. K současným čtyřem vlakům v jednom směru přibude jeden s odjezdem z Prahy po 13. hodině, z Ostravy bude nový spoj vyjíždět před 19. hodinou.

To ovšem neodpovídá tištěným jízdním řádům Správy železniční dopravní cesty, kde je uvedeno hned devět párů vlaků, v některé dny i deset. Správa proto musí připravit dodatek, který dodá k neexistujícím vlakům poznámku „jede ode dne vyhlášení“.

Stejně se upraví i staniční jízdní řády. „Další rozšiřování počtu spojů pak bude probíhat postupně od 1. února a do konce prvního čtvrtletí 2012,“ uvedl bez bližších podrobností mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Podle informací E15 oznámil změny majitel firmy Radim Jančura správě železnic teprve v úterý. Jako jedna z příčin připadá v úvahu například prozatímní nedostatek vagonů. Za neprojeté kilometry nemusí RegioJet správě železnic platit, hrozí ale, že mu rezervované časy zabere jiný dopravce.

Novinkou je prodloužení trasy jednoho z expresů RegioJetu z Havířova do Žiliny. Nově začnou do Žiliny posílat pendolino i České dráhy.