RegioJet se stal členem Mezinárodní železniční unie

Radim Jančura

Radim Jančura Zdroj: ctk

Železniční přepravce RegioJet vstoupil na pondělním zasedání ve Philadelphii do Mezinárodní železniční unie (UIC). Společnost chce členství využít především při expanzi do zahraničí nebo v oblasti širšího napojení na mezinárodní rezervační systémy.

„V rámci budování provozních aktivit v regionu střední Evropy je naše členství v UIC významným krokem na této cestě. Je to také jakési potvrzení naší příslušnosti k „dospělým“ železničním dopravcům“, uvedl provozní ředitel a člen představenstva společnosti RegioJet Jiří Schmidt.

Radim Jančura: Linkou do Hamburku se RegioJet zdvojnásobí

UIC je globální organizace, která koordinuje rozvoj a fungování železniční dopravy ve všech členských státech. Řeší mimo jiné problematiku vytváření nových a zachovávání stávajících mezinárodních spojů, unifikaci železniční techniky a dohlíží na dodržování bezpečnostních kritérií.

Vlaky RegioJet přepraví denně mezi Prahou, Ostravskem a Žilinou průměrně 3500 cestujících, dopravce operuje také na Slovensku, kde provozuje regionální vlaky na trase Bratislava – Komárno. Firma v současné době jedná s o budoucím nasazení dálkových spojů mezi Českem a Německem.