Škoda zajistí servis svých tramvají na Sardinii

Plzeňská Škoda Transportation se stále pevněji usazuje na italském trhu. Nejnověji uspěla v Cagliari na Sardinii, kde vyhrála veřejnou soutěž na kompletní servis tamních devíti tramvají. Ty ostatně před šesti lety česká společnost dodala. Hodnota zakázky na pětiletou údržbu činí 87 milionů korun, součástí smlouvy je i opce na dalších pět let.

„Zakázka na full servis zahrnuje denní údržbu tramvají. Dále jsou součástí pravidelné kontrolní prohlídky, střední opravy a velká oprava při najetí 600 tisíc kilometrů,“ uvedl zástupce Škody Patrizio Bruno Scuderoni.

V Cagliari je zatím v provozu jediná tramvajová trať, která vznikla přestavbou staré železnice. Provoz tam zajišťují pětičlánkové třicet metrů dlouhé tramvaje Škoda 06T pro více než tři stovky cestujících. Mají úzký rozchod 950 milimetrů, což je o téměř půl metru méně než v Česku. V případě výpadku umožňují bateriový dojezd.

Škoda Transportation na Sardinii dodala už dříve šestnáct trolejbusů, vybavení z Plzně má i 45 římských trolejbusů. Takzvaný full servis provádí Škoda Transportation také na zhruba stovce plzeňských tramvají, stejnou službu poskytne i dopravním podnikům v maďarském Miškovci a turecké Konye.