Stavitel skladů CTP si půjčil další dvě miliardy

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15

Největší tuzemský stavitel skladů a průmyslových areálů CTP si zajistil další bankovní úvěr na rozvoj svého byznysu. S UniCredit Bank se firma dohodla na půjčce 69 milionů eur, což představuje zhruba 1,9 miliardy korun. Nové peníze použije společnost miliardáře Remona Vose na refinancování čtyř stávajících budov.

Stejně tak z úvěru zaplatí investice v Boru u Tachova a v Brně, kde plánuje stavbu haly pro Amazon. Zda úvěr od UniCredit Bank bude sloužit přímo pro financování haly Amazonu, developer nepotvrdil. „Během léta jsme tvrdě pracovali na zajištění nového financování,“ uvedl ve firemním časopisu finanční ředitel CTP Radek Zeman.

Ještě v červenci se tak firma domluvila s Raiffeisenbank na úvěru 33 milionů eur. Další smlouvu uzavřela skupina s Erste Bank, s níž se dohodla na nových podmínkách půjčky 120 milionů eur. Následně si CTP v říjnu zajistila další úvěr od Komerční banky, a to kolem osmdesáti milionů eur.

Výnosy CTP z pronájmůVýnosy CTP z pronájmů | E15

CTP patří mezi nejvýznamnější hráče v oblasti průmyslových nemovitostí v Česku. Firma téměř ovládla trh na jihu Moravy, působí však také na řadě dalších míst. Celková hodnota firemních aktiv činila minulý rok 1,9 miliardy eur, tedy přibližně 48 miliard korun. Tržby CTP se blíží hranici tří miliard korun.

Míra zadlužení CTP představovala v loňském roce 56 procent z hodnoty majetku společnosti. Ještě v roce 2008 vycházel tento ukazatel na 66 procent.