Strach z hurikánu. Aerolinky ruší lety do a z USA

Srpnový hurikán demoloval východní pobřeží Spojených států

Srpnový hurikán demoloval východní pobřeží Spojených států Zdroj: ctk

Některé přední světové aerolinie provozující lety přes Atlantik začaly rušit své lety do a ze Spojených států kvůli hurikánu Sandy, který má dorazit na východní pobřeží USA v pondělí v noci. Další nabízejí bezplatnou změnu rezervace nebo vrácení peněz cestujícím, kteří se obávají, že by let mohl být na poslední chvíli zrušen nebo zpožděn. Informuje o tom dnes na svých internetových stránkách Financial Times.

Air France ruší v pondělí všechny lety do New Yorku a Washingtonu. KLM zrušila na pondělí čtyři lety mezi New Yorkem a Amsterodamem a dva do Washingtonu. Etihad Airways ruší v pondělí dva lety mezi Abú Zabí a New Yorkem. Pokud se nezhorší počasí, měla by již společnost létat v úterý podle letového plánu.

Situaci nadále sledují Virgin Atlantic a Lufthansa, které rozhodnou o případném zrušení letů až podle vývoje situace, dodal list. British Airway sice rušení letů neplánuje, radí však klientům, aby si hlídali situaci a před odjezdem na letiště zkontrolovali internetové stránky. Podobně Qatar Airways situaci monitorují, ale rušení zatím neplánují. Rozhodnou se až podle vývoje situace.

Podle meteorologů by hurikán Sandy měl dosáhnout pobřeží USA v pondělí v noci nebo v úterý ráno místního času. Spoje z Evropy by tak mohly ještě přistát včas, přestože před hurikánem se čeká silný vítr a déšť. Problémy by však mohli mít cestující, kteří budou dále přestupovat, upozornil FT.