Tesla otevřela první centrum prodeje a servisu v Česku

Americká automobilka letos od ledna do konce května prodala v Česku 88 nových vozů.

Americká automobilka letos od ledna do konce května prodala v Česku 88 nových vozů. Zdroj: Profimedia.cz

Americký výrobce elektromobilů Tesla otevřel v Průhonicích u Prahy první centrum značky pro Českou republiku. Pobočka bude na jednom místě zajišťovat prodej a dodávky nových vozů i jejich servis. Dosud fungovala v Praze prodejna značky.

Tesla zároveň oznámila otevření tří nových rychlonabíjecích stanic v Lovosicích, Plzni a Kamenném Újezdě. Spolu s novými přírůstky jich je tak v ČR sedm a nabízejí 48 dobíjecích míst o napětí 480 voltů. Umožňují dobití vozu za 15 minut pro ujetí vzdálenosti přes 300 kilometrů.

Nákup vozů Tesla je vždy on-line, bez ohledu na to, zda objednávku dělá zákazník z domova nebo se vůz rozhodne objednat v obchodě. On-line si rovněž objednává testovací jízdu, kdy mu systém sdělí, kdy a kde si může testovací vůz vyzvednout.

Tesla také nabízí bezdotykové servisní služby. Díky informacím zaslaným na dálku servisní technici problém diagnostikují a případně opraví aktualizací softwaru. Pokud to není možné, přijede mobilní technik, který provede opravu a vůz opět uzamkne, případně zajistí odtah do servisního střediska. Stejně tak je on-line i vyzvednutí vozu.

Americká automobilka letos od ledna do konce května prodala v Česku 88 nových vozů. Za celý loňský rok to bylo 396 aut.

Tesla dosud vyráběla čtyři vozy: Model S, X, 3 a Y. Poslední dvě jmenovaná přitom tvoří většinu globálního prodeje automobilky. Novinkou je sedan Model S Plaid, který majitel automobilky Elon Musk představil tento týden. Má jít o zatím nejrychlejší Teslu.