Travel Service dál roste. Přidal desetinu cestujících

Travel Service

Travel Service Zdroj: mediafax

Boeing 737 aerolinek Travel Service
Jiří Šimáně spolumajitel  letecké společnosti Travel Service
Boeing 737 Travel Service v Praze
Boeing 737 společnosti Travel Service na Kanárských ostrovech
Travel Service
16
Fotogalerie

Letecká společnost Travel Service letos vylepšuje dosavadní statistiky přepravy cestujících. Její letadla přepravila za první tři čtvrtletí 5,4 milionu pasažérů, což představuje jedenáctiprocentní meziroční nárůst. Z toho zhruba 840 tisíc cestujících letělo stroji, které aerolinie pronajaly i s posádkou jiným společnostem.

„Nejrychleji roste přeprava na pravidelných linkách, které společnost provozuje pod značkou Smart Wings,“ připomněla mluvčí Travel Servisu Vladimíra Dufková. Služeb Smart Wings, které přímo létají do třiašedesáti destinací, využilo od ledna do září o pětinu více lidí než loni. Letecká společnost si tak upevnila postavení největších tuzemských aerolinek. V létě provozovala flotilu 47 letadel.

Růst počtu pasažérů ohlásily za tři čtvrtletí i České aerolinie, jejichž letový park tvoří sedmnáct strojů. Letadla ČSA včetně těch pronajatých přepravila přes dva miliony lidí, o třicet procent více než před rokem. Při odečtení 365 tisíc pasažérů z pronajatých letadel v Saúdské Arábii vychází růst na čtrnáct procent.

Dobré výsledky tuzemských firem z leteckého byznysu dokresluje i Letiště Praha, jehož branami prošlo od ledna do srpna 8,5 milionu lidí, o sedm procent více než loni.

České firmy si tak vedou většinou lépe než kolegové z okolních zemí. Asociace evropských aerolinií, která sdružuje převážně tradiční síťové dopravce, hlásí nárůst počtu pasažérů za prvních osm měsíců mezi třemi a čtyřmi procenty. Vídeňské letiště letos roste jen o procento.