Travel Service rozšíří flotilu business jetů, první v Evropě kupuje novou Cessnu

Cessna Longitude

Cessna Longitude Zdroj: Textron Aviation Media Gallery

Cessna Longitude
Cessna Longitude
Cessna Longitude - interiér
Cessna Longitude - interiér
Cessna Longitude - interiér
6
Fotogalerie

Letecká společnost Travel Service posílí flotilu malých tryskáčů pro nejbohatší klientelu. Zástupci české firmy minulý týden podepsali smlouvu s americkým výrobcem Cessna Aircraft Company na koupi business jetu Cessna Citation Longitude.

Ten je nejnovějším přírůstkem do rodiny značky Cessna, k prvním zákazníkům by se měl dostat až ve druhé polovině příštího roku. „Travel Service zaznamenává stále větší poptávku po privátních letech kategorie business jet. Rozhodně jde o segment trhu, kde vidíme příležitost pro další expanzi,“ uvedl generální ředitel aerolinek Roman Vik.

Travel Service by měl novou Cessnu obdržet v prvním čtvrtletí roku 2018 jako první letecká firma v Evropě. Jeho flotila malých tryskáčů se tak zaokrouhlí na pět, dnes firma provozuje pouze typ Cessna Citation Sovereign.

Hodnota akvizice nebyla zveřejněna, ceníková cena je podle serveru Corporatejetinvestor.com 24 milionů dolarů (téměř 600 milionů korun). Proudový letoun Cessna Citation Longitude pro devět cestujících má dolet až 6300 kilometrů, maximální rychlost se blíží 900 kilometrů v hodině.

Travel Service jako převážně charterový dopravce vstoupil do segmentu luxusního byznysového létání v roce 2007. Konkurenty mu jsou například ABS Jets nebo Time Air. Tyto firmy se ovšem specializují na správu flotily letadel externích majitelů.