Třetí pravidelný spoj z Prahy do Číny zahájí provoz na začátku srpna

Airbus A330 Sichuan Airlines přistává na letišti v Čcheng-tu

Airbus A330 Sichuan Airlines přistává na letišti v Čcheng-tu Zdroj: L.G.Liao, Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Čínská letecká společnost Sichuan Airlines potvrdila zahájení letů z Prahy do Čcheng-tu na 12. srpna. Potvrdila to mluvčí pražského letiště Marika Janoušková. Společnost plánuje do Prahy z hlavního města provincie Sečuán létat dvakrát v týdnu, vždy v úterý a v pátek s příletem do Prahy v 17:15 a následným odletem v 19:15. Spojení bude třetí přímou linkou z českého hlavního města do Číny.

První lety zatím jako nepravidelná charterová spojení Sichuan Airlines vypravily letos v únoru. Zároveň společnost oznámila, že plánuje zavést pravidelnou linku. Kvůli těžkostem při získání povolení k provozu ale byl start linky několikrát odložen. Spojení mezi oběma městy plánuje společnost podle informací letiště provozovat letounem Airbus 330-200 s kapacitou pro 272 cestujících. Let do města v jihozápadní Číně potrvá zhruba devět hodin.

Kromě chystaného spojení do Čcheng-tu létá z Prahy přímé letecké spojení do Pekingu a Šanghaje. Peking začala loni v září operovat čínská letecká společnost Hainan Airlines, 23. června pak do Prahy dorazilo první letadlo společnosti China Eastern Airlines ze Šanghaje. Loni Česko navštívilo 280 tisíc turistů z Číny, letos se podle dřívějšího vyjádření premiéra Bohuslava Sobotky očekává, že jejich počet překročí hranici 300 tisíc.