Ve žlutých vlacích budou růžoví stevardi

Palubní personál RegioJet

Palubní personál RegioJet Zdroj: Student Agency

Společnost RegioJet podnikatele Radima Jančury pokračuje v důmyslném uvolňování dílčích informací o plánovaných vlakových spojích na trase Havířov - Ostrava - Praha. Nejnověji dnes zveřejnila vzhled stejnokrojů obsluhy vlaků. Ve žlutých soupravách se bude o cestující starat personál oblečený v růžové košili či blůzce a černých kalhotách nebo sukni.

„Všech 53 stevardek a stevardů prošlo náročným výběrovým řízením, během kterého museli prokázat schopnost týmové spolupráce i vlastního rozhodnutí,“ uvedl mluvčí dopravce Aleš Ondrůj.

Podle něj budou muset průvodčí dodržovat náročný manuál práce, vedle kontroly jízdenek budou například prodávat občerstvení nebo kontrolovat čistotu záchodů.

Palubní personál RegioJetPalubní personál RegioJet | Student Agency

Vzhled uniforem firma zveřejnila krátce poté, co minulý týden poprvé ukázala na tuzemských kolejích svou žlutou soupravu. Vlak přejížděl z dílen v Krnově do Kolína, kde se vagony dočkají konečné úpravu interiéru. Zatím ale není známo, kdy žluté vlaky začnou sloužit cestujícím, jaký budou mít přesně jízdní řád a kolik budou stát jízdenky.

Palubní personál RegioJetPalubní personál RegioJet | Student Agency

Všechny informace slíbil Jančura zveřejnit už v neděli na webu RegioJetu, z „obchodních důvodů“ to ale firma zatím odložila. Podle zástupců firmy vyjedou vlaky koncem září. Vycházet přitom nelze ani z oficiálního jízdního řádu Správy železniční dopravní cesty, který je téměř rok starý. Regiojet v něm má zakresleno devět spojů z Prahy na severní Moravu, některé by přitom měly pokračovat až na Slovensko.