Vlaky RegioJet budou jezdit od příštího roku z Prahy do Vídně

Vlaky Regiojetu na smíchovském nádraží

Vlaky Regiojetu na smíchovském nádraží Zdroj: Michael Tomeš

Vagon Astra v barvách RegioJetu
Interiér vagonu Astra
Traxx v barvách RegioJetu
Vlaky Regiojetu na smíchovském nádraží
Vlaky Regiojetu na smíchovském nádraží
12
Fotogalerie

Vlakový a autobusový dopravce RegioJet vstoupí s dálkovými vlaky na nový středoevropský trh – do Rakouska. To by se společně s Českou republikou a Slovenskem mělo v budoucnu stát další domovskou zemí, kde bude RegioJet dál své aktivity rozvíjet. Vlaky by měly jezdit od příštího roku na trase Praha – Brno – Vídeň čtyřikrát denně v každém směru.

RegioJet slibuje nabídnutí plného rozsahu svých služeb – zákazníky láká na bezplatnou dostupnost nápojů či internetového připojení.

Partnerem pro rozvoj dalších dopravních služeb na rakouské straně bude tamní dopravce GKB (Graz-Köflacher Bahn und Busbetrieb GmbH) se sídlem v Grazu – zabývající se aktivitami jak v pravidelné osobní tak i nákladní železniční dopravě, stejně jako v oblasti autobusové dopravy.

Video: Podívejte se, jak funguje brusná souprava v akci

Video placeholde
Brusná souprava v akci • Milan Pišvejc

RegioJet je zároveň partnerem vídeňského letiště v oblasti přímé autobusové dopravy do a z České republiky a na Slovensko. Aktuálně denně provozuje přes deset pravidelných autobusových spojení mezi Prahou, Brnem a Vídní.

Vlaky RegioJet přepravily v roce 2016 v České republice celkem 3,72 miliónu cestujících. Společně s cestujícími na trasách na Slovensku to bylo celkem 7,42 milionů cestujících v roce 2016 v České republice a na Slovensku.