Volotea obsazuje po ČSA linky do Bordeaux a Benátek

letoun aerolinek Volotea

letoun aerolinek Volotea Zdroj: CC BY-SA 4.0: Gyrostat; WikimediaCommons

Španělský letecký dopravce Volotea rozšíří od dubna síť svých linek v Praze. K současnému spoji do Nantes přidá lety do Bordeaux a Benátek. Do obou měst mířily donedávna i stroje ČSA, český dopravce ale linky v rámci úspor opustil. Krok firmy Volotea je potvrzením faktu, že zmenšování ČSA nemá zásadní vliv na rozsah letecké sítě z pražského letiště.

Zavedením nových letů by se měla sedačková kapacita společnosti Volotea v Praze příští rok zhruba ztrojnásobit, což znamená zvýšení na necelých 60 tisíc sedaček. O přímou linku do Bordeaux přišla Praha v říjnu před třemi lety, kdy ji vyklidily ČSA.

Přímý let na letiště Marka Pola v Benátkách směřoval naposled letos v září pod značkou Air One. Jako lety do Benátek jsou někdy označovány i spoje Wizz Airu, ty však míří na vzdálenější letiště Treviso.

První let před dvěma lety

Volotea je zánovní letecká společnost. První let uskutečnila v dubnu 2012 právě z Benátek, ve stejném roce zavedla i linku z Prahy do Nantes. U jejího zrodu stáli zkušení letečtí manažeři Carlos Muñoz a Lázaro Ros, kteří v minulosti založili rovněž nízkonákladové aerolinie Vueling. Flotilu firmy tvoří výhradně Boeingy 717 se 125 sedadly v jediné třídě.

Volotea nyní zajišťuje 119 linek do 60 destinací v osmi zemích. Její doménou jsou menší regionální města ve Středomoří, Praha spolu s Mnichovem patří v její síti k největším a nejseverněji položeným městům.