Z Prahy začne létat nová pravidelná linka na Kypr

Airbus A319 Cyprus Airways

Airbus A319 Cyprus Airways Zdroj: CC BY 3.0: Milad A380

Slavnostním příletem Airbusu A319 otevřou aerolinky Cyprus Airways novou pravidelnou linku z kyperské Larnaky do Prahy. Spoje budou v obou směrech létat vždy v pátek až do 28. října. Další frekvenci pak aerolinka přidá o měsíc později, a to od 2. července.

"Očekáváme, že novou linku využije přibližně 4600 cestujících ročně za oba směry," uvedla mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková.

Společnost bude od června vypravovat letoun pro 144 cestujících z Larnaky v 11:00 a do Prahy přiletí v 13:35. V opačném směru bude letadlo odlétat ve 14:35 a na Kypru přistane v 18:50 místního času.

Vstup kyperského dopravce představuje konkurenci tuzemským aeroliniím Smart Wings, pro které je Kypr jednou z tradičních letních dovolenkových destinací. Smart Wings bude v létě podle svého rezervačního portálu poskytovat až čtyři lety týdně. Smart Wings je je nízkonákladová obchodní značka tuzemských aerolinek Travel Service.

Letiště Václava Havla v Praze zvýšilo v letošním letním letovém řádu počet destinací o šest, celkově tak má česká metropole přímé spojení do 157 míst. U 17 stávajících tras zároveň vzrostl počet spojů. Své linky na letišti nabízí 67 dopravců, z toho tři noví.