Z Ukrajiny až do Prahy. Leo Express začne provozovat novou linku

Leo Express

Leo Express Zdroj: Anna Vackova, E15

Leo Express chce zlepšit dopravní spojení západní Ukrajiny s Prahou, začne proto provozovat kombinovanou linku vlaku a autobusu z Mukačeva přes Košice až do Prahy.

„Tato oblast má k Česku historicky blízko. Region Podkarpatské Rusy je zajímavý jak z pohledu turistického potenciálu, tak z pohledu pravidelné dopravy za pracovními příležitostmi,“ uvedl Peter Koehler, šéf Leo Expressu pro střední a východní Evropu.

Z Mukačeva odveze pasažéry autobus se zastávkou v Užhorodu do Košic, odkud vyrazí návazný vlak do Prahy. Celkem jim cesta zabere přes 14 hodin. Linka začne fungovat od 16. října, lístek stojí od 21 eur (570 korun).

Autobusovou linku mezi Prahou a Mukačevem nyní podle internetových vyhledávačů spojení provozují například tuzemský RegaBus, Tov Lubert Janoshbus či P.P. Ščoka.

Princip kombinovaného dopravního spojení začala firma Leo Express využívat v listopadu loňského roku. Na vlaky Leo Expressu, které končí v Bohumíně, přímo navazovují autobusy do polského Krakova. Společnost si je však pronajala od polského partnera.

Na českou železnici Leo Express vstoupil v listopadu 2012, kdy začal konkurovat Českým drahám a soukromému dopravci RegioJet na trati mezi Prahou a Ostravou.