Za tři miliony je k mání jediná formule, která může do běžného provozu

Formule Lola, která se bude dražit v Londýně

Formule Lola, která se bude dražit v Londýně Zdroj: Auto.cz

Lola je v automobilovém světě dobře známým pojmem, jedná se o výrobce techniky pro závodní účely, který od roku 1958 postavil přes 5000 závodních speciálů. Přestože její technika je dobře známá i ve Formuli 1, vlastní tým Loly byl neúspěšný, její monopost byl nasazen jen do jediného závodu. Díky němu však vznikla i Formule 1, schválená pro běžný provoz.

Dražená formule je poháněna přeplňovaným dvoulitrem Cosworth. Podle majitele je monopost v běžném provozu snadno ovladatelný.

A právě ta je nyní na prodej. Dražena bude na aukci společnosti Bonhams v Londýně, a to 7. prosince. Podle odhadů aukční síně by monopost mohl být vydražen za 55.000 až 85.000 liber, což je v přepočtu asi 1,7 až 2,7 milionu korun. Vedle samotného vozidla jsou k němu draženy i náhradní díly, přičemž další komponenty je možné dokoupit.

Dražený monopost F1R sice vychází přímo z techniky speciálu pro Formuli 1, proti závodnímu monopostu se ale v lecčems liší. Tou hlavní změnou je samozřejmě možnost jízdy po běžných silnicích, dražené vozidlo je v Británii od 13. října 2009 registrováno, na zádi tak najdeme poznávací značku.

Fotogalerii naleznete zde>>> 

Pokračování článku naleznete na webu Auto.cz>>>