Železničáři v Chebu opraví nádraží, rekonstrukce vyjde na půl miliardy

Nádraží v Chebu

Nádraží v Chebu Zdroj: CC BY 3.0, Zipacna 1 via Wikimedia

železnice
železnice
železnice
4
Fotogalerie

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) vypsala výběrové řízení na přestavbu nádraží v Chebu. Rekonstrukce kolejiště, nástupišť a zabezpečovacího systému vyjde na téměř půl miliardy korun. Vyplývá to z informací ve věstníku veřejných zakázek. Stavební práce by podle harmonogramu SŽDC měly být zahájeny ještě letos, dokončení očekává státní investorská organizace příští rok.

Oprava chebského nádrží je součástí širší rekonstrukce železničního ramene mezi Ústím na Labem a Chebem, během níž mají být kompletně rekonstruovány úseky mezi Karlovými Vary a Bílinou. Na samotnou opravu nádraží v Chebu SŽDC počítá s využitím evropských dotací z fondu soudržnosti CEF.

Pro cestující by zde měly vzniknout podchody ke všem nástupištím, které budou nově postavené tak, aby odpovídaly současným požadavkům na bezpečnost a vstřícnost k handicapovaným osobám. Vybaveny tak budou například vodícími liniemi pro nevidomé a hrana nástupiště se zvýší pro možnost bezbariérového nástupu cestujících na vozíku. Nové bude i zastřešení nástupišť.