Zimní letový řád nabídne nové destinace. Přibude Bělehrad či Casablanca

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: London City Airport

Na letišti Praha začne v neděli platit zimní letový řád, který oproti minulé zimě přinese deset nových destinací. Nové přímé lety zamíří například do Bělehradu (Air Serbia), Casablanky (Royal Air Maroc), Nice (České aerolinie), Soči (Yakutia Airlines) nebo na Tenerife (Smart Wings).

Ubudou naopak spojení do Marseille, Toulouse, Tbilisi či do Taškentu, z nichž se stanou sezonní destinace, do kterých se bude nově létat jen přes léto.

„Ve srovnání s předchozí zimní sezonou jsme zaznamenali meziroční nárůst plánované kapacity o necelá dvě procenta,“ uvedla výkonná ředitelka pro obchod Marta Guthová. Zhruba stejně by se měl zvýšit počet startů a přistání.

Největší počet destinací s přímým spojením z Prahy je pro nadcházející sezonu plánován do Ruska, kam směřuje patnáct pravidelných linek. Následuje Velká Británie s deseti, Itálie s osmi a Německo a Francie se šesti destinacemi.

Pokud jde o konkrétní letiště, o první místo se dělí Charles de Gaulle v Paříži a moskevské Šeremetěvo, kam shodně směřuje 59 odletů týdně. Následují Frankfurt (52), Amsterdam (45) a Varšava (38).