Známe nové elektrické plány BMW. Zatím prodalo 100 000 elektroaut

Elektromobil BMW i3

Elektromobil BMW i3 Zdroj: Profimedia.cz

Elektromobil BMW i3
Elektromobil BMW i3
Elektromobil BMW i3
Premiéra elektromobilu BMW
Elektromobil BMW i3
7
Fotogalerie

Mnichovský výrobce prodal už více než sto tisíc alternativně poháněných vozů a další novinky se nezadržitelně blíží. Elektrizovaná X3 je v plánu na rok 2020.

Modelová řada BMW i byla představen v listopadu 2013. Dnes lze říci, že šlo o úspěšný počin. Vozů i3 a i8 do dnešních dnů dohromady prodalo více než 70.000. Prvně zmíněný elektromobil je oproti většímu a sportovnějšímu sourozenci také populárnější (prodalo se 60 000 kusů). Hned 80 procent ze všech objednávek putovalo k zákazníkům, pro které to byl vůbec první automobil této značky.

Navíc, v oblasti plug-in hybridních vozidel prodalo BMW dalších 10.000 automobilů. A pokud k nim připočteme i další modely prodávané pod záštitou BMW iPerformance (například 330e a X5 xDrive40e), dostaneme se na zmiňovaných 100.000 prodaných vozů s alternativním pohonem.

Co se chystá v budoucnu? Prohlédněte si obsáhlou fotogalerii

 

 Další elektrické novinky z dílny mnichovského výrobce se nezadržitelně blíží. Rodina vozů i8 bude rozšířena o variantu Roadster, která se má na silnicích poprvé objevit v roce 2018. Tento kousek vychází ze čtyři roky starého konceptu Spyder, jenž BMW opět ukázalo na letošní akci CES. Vedle něj se pak objevil i Vision Future koncept

Premiéra čistě elektrického Mini je v plánu na rok 2019 a o rok později rozšíří nabídku vozů s nulovými emisemi také model X3. V roce 2021 chystá BMW představit elektrickou vlajkovou loď i Next, která mimo jiné nabídne celou řadu možností autonomní jízdy.

Prěčtěte si celý článek na Autorevue.cz