Firemní aplikace na míru rozběhneme za zlomek ceny i času

Zdroj: Solitea, a.s.

Na rozdíl od klasického IT vývoje „na zelené louce“, který se táhne klidně roky a budget vyluxuje do posledního drobku, je low-code superrychlá skládačka za pouhý zlomek ceny (i nervů). Díky low-code šablonám může být vaše funkční aplikace na světě už za pár týdnů. Je low-code od Solitey vhodným řešením i pro vaši firmu?

LOW-CODE ŠETŘÍ ČAS I PENÍZE  

Zní to jako brutální klišé, ale přesto je to pravda. Low-code je programátorský přístup vhodný pro standardizovaná řešení ve středních a menších firmách, která vyžadují úpravy na míru svým potřebám. Nejedná se o klasické programování, ale modelování aplikací na principu předem definovaných algoritmických, logických a výpočetních prvků.  

Samotná „skládačka“ funguje na modulárním principu: z nabídky hotových modulů si vyberete podle toho, co mají umět, a přidáte je do své aplikace (drag and drop). Jednoduché kódování tak lze provádět i bez znalosti kódovacího jazyka (který business lidé většinou neovládají). 

Krása low-code z pohledu uživatele je pak v tom, že aplikace bude umět jen to, co opravdu potřebujete a využijete pro práci. Tím vám kromě nákladů ušetří i spoustu času.  

Solitea, a.s.

5 DŮVODŮ, PROČ VSADIT NA LOW-CODE 

Pojďme se na ně podívat optikou všech zúčastněných: 

1.     CEO: „Dostanu přesně to, co chci, za zlomek ceny a v řádu týdnů, maximálně měsíců.“  

2.     Manažer: „Přestože se často jedná o řešení složitých business procesů, není to obří projekt, velice brzy mám „životaschopný“ produkt, který můžu hned využívat.“  

3.     Finanční ředitel: „Low-code je řádově levnější než klasický vývoj.“ 

4.     IT: „Když to poběží v cloudu, nemusím řešit provoz, o vše se postará dodavatel. Na rozdíl od uzavřených systémů, které běžně nakupujeme jako (nevýhodné) balíčky, není třeba nic programovat, přepisovat nebo psát od nuly, a pálit tak stovky hodin času. A protože jde o open source, můžeme dané řešení libovolně rozšiřovat.“  

5.     Díky nenáročnosti low-code můžete do projektu vtáhnout i netechnické specialisty z firmy, kteří IT nemusí vůbec rozumět. Jejich vhledy a postřehy využijete už od začátku – třeba při promýšlení toho, co vaše aplikace musí umět (a co si můžete odpustit). 

Když to shrneme, s low-code bude vaše příští aplikace: 

  • Na světě v řádu týdnů (oproti měsícům až rokům klasického vývoje)   
  • Namodelovaná přesně na míru vašim potřebám a situaci (bez featur, které nikdy nevyužijete a které jen kradou čas)   
  • Levnější (platíte jen za to, co využíváte) 

Softwarová low-code řešení od Solitey vymodelují už za pár týdnů prakticky jakýkoli back-office nebo business proces, na který si vzpomenete, a pomohou vám lépe digitalizovat vaši společnost. Pokud přemýšlíte, která oblast ve vaší firmě je vhodná pro low-code, máte několik možností.    

Low-code platformy můžete využít k vývoji vlastního CRM systému jako náhradu za Lotus Notes nebo Excel. Využití pro něj najdete i v odděleních reklamací, HR, marketingu nebo zákaznické podpory. Dobře si poradí i s procesy, které souvisí s fleet managementem a s vašimi vlastními interními procesy. 

Low-code platformy vám pomohou vymodelovat profesionální aplikaci, která zjednoduší firemní procesy a zároveň zachová stejnou úroveň kvality jako aplikace vyvinutá na zakázku. 

Low-code nejenže zkrátí dobu vývoje aplikace, pomůže vám optimalizovat některé procesy, ale je také velmi důležitým faktorem pro úsporu nákladů na vývoj

Více na webových stránkách Solitea