Freedom Finance: Akcie těchto 7 podhodnocených společností mohou růst až o 135 %

Freedom Finance: Akcie těchto 7 podhodnocených společností mohou růst až o 135 %

Freedom Finance: Akcie těchto 7 podhodnocených společností mohou růst až o 135 % Zdroj: Tempus Media a.s.

Akciový trh kvůli geopolitické krizi kolísá, ale podhodnocené společnosti přináší příležitost, jak obohatit portfolio o akcie s možností nadprůměrných výnosů. Analytici z Freedom Finance vytipovali sedm společností, které mají až 135% růstový potenciál. Mezi nimi jsou farmaceutická společnost Moderna, softwarový lídr GitLab či automobilka Rivian.

Investování do podhodnocených společností s sebou přináší vysoké riziko, ale také vidinu velmi zajímavých výnosů. Konzervativní investoři mají příležitost doplnit část svého portfolia o akcie, jejichž reálná hodnota převyšuje průměrnou prodejní cenu.

Portfolio by mělo kombinovat všechny typy aktiv, od dividendových akcií pro vytváření stabilního příjmu až po podhodnocené cenné papíry s potenciálem vysokých zisků. Reálná hodnota podhodnocených akcií je obecně vyšší než jejich tržní hodnota. Pro investory, kteří chtějí získat kapitál, má smysl přidat do svých portfolií akcie několika takových společností,“ doporučuje Maxim Manturov, vedoucí investičního poradenství ve Freedom Finance Europe.

Akvizice hardwarového giganta ženou tržby nahoru

Společnost AMD, která vyvíjí hardwarové komponenty pro stolní počítače, notebooky a herní konzole, dokončila akvizici společnosti Xilinx. To by mohlo přinést zvýšení zisku a volný peněžní tok. Akvizice společnosti Pensando urychlí posun na trh cloudových, podnikových a periferních aplikací. Uvedení nových produktů pravděpodobně osloví stávající a přiláká nové zákazníky, což následně ještě zvýší její hodnotu.

Vesmírný průmysl potáhne komercializace

Astra Space (ASTR) je soukromá vesmírná společnost, jejíž raketa Astra 0007 se v listopadu 2021 dostala na oběžnou dráhu Země. Tento moment trh uvítal 42% nárůstem ceny akcií. Astra Space má na rok 2022 naplánované další starty a chce přejít z „testovací“ fáze ke „komercializaci“. Očekává se, že tržby do konce roku porostou. Společnost má čistou hotovostní pozici, která se odhaduje na další 2 roky.

Vakcíny jsou žhavým tématem

Farmaceutický gigant Moderna (MRNA) věří, že covid-19 směřuje k endemické fázi a lidstvo se s ním naučí žít. Jakýkoli vývoj bude stále vyžadovat použití vakcín. Moderna očekává objednávky pro Spikevax v letošním i příštím roce. Dále pracuje na 44 programech. Nejvýznamnější z nich budou vakcíny proti chřipce a HIV. Očekává se, že úspěchy ve vývoji dostanou akcie do hledáčku investorů.

Rychlý růst hlásí vývojáři

Platforma GitLab je jádrem pro psaní kódu, kterou IT specialisté využívají k tvorbě nové generace předních aplikací. Kritický software může pokračovat v růstu navzdory inflaci napříč trhy. Softwarová společnost GitLab (GTLB), která působí v DevOps prostředí, má příležitost na zhodnocení ve výši 40 miliard dolarů.

Elektromobily stále na vzestupu

Automobilka Rivian vyrobila v prvním čtvrtletí letošního roku 2 553 elektrických vozidel. Partnerství s Amazonem poskytuje konkurenční výhodu, protože zaručuje firmě stabilní peněžní tok. Akcie Rivian Automotive (RIVN) se obchoduje s nízkou hodnotou, která je pouze 5,3násobkem jejich budoucího prodeje objednávek, jedinou překážkou úspěchu firmy je současné narušení dodavatelského řetězce.

Trh nejdražšího drahého kovu je v přebytku

Platina zůstává na úrovních z roku 2016 kvůli oslabení v celosvětové produkci vozidel. Ohrožení ruského exportu nebo obnovená poptávka investorů by mohly její přebytek ukončit. Akcie Sibanye Stillwater Limited (SBSW) mají extrémně nízké ocenění a jejich dividendový výnos je 8 %. Společnost má silnou hotovostní pozici, dobrou úroveň zadlužení a plány na snížení kapitálových výdajů.

Zájem o coworking stoupá

Společnost WeWork (WE), která poskytuje fyzické i virtuální kancelářské prostory, má zajímavý produkt, který se v postpandemickém období ukázal jako odolný. Současná kapitalizace je kolem 4,4 miliardy dolarů a pokud by se společnosti podařilo dosáhnout využití nad 90 %, akcie by mohly několikanásobně stoupnout.

Akcie podhodnocených společností lze získat online

Investoři mohou tyto akcie nakoupit online díky platformě Freedom24 od společnosti Freedom Finance Europe. Ta umožňuje investorům obchodování s akciemi a burzovně obchodovanými fondy společností v USA, Evropě i Asii.