Kam se hodí LED panely?

Zdroj: Lampenwelt GmbH

Konečně stavíte svůj vysněný domeček? Co stavíte, vy už ho i zařizujete? Nebo přemýšlíte, jak co nejlépe vybavit váš nový byt, aby se proměnil v útulné místo, ze kterého se vám nebude chtít odejít ani do práce nebo na výlet? Jednou z věcí, kterou nesmíte podcenit, je osvětlení. Uvažujete o LED panelech, ale nevíte, zda jsou tím pravým? Čtěte dál!

Osvětlení ovlivňuje celkový dojem z interiéru

Mnozí z nás si myslí, že nejdůležitějším prvkem interiéru je nábytek. Ani ten by ale nic nezmohl, kdyby prostor nebyl dobře osvětlený. Výběr světel do žádné místnosti nesmíte podcenit, vybírat se nedá ani tak nějak obecně, každá místnost má totiž na osvětlení zcela jiné požadavky. Navíc se někam hodí stropní světlo, jinam zase bodovky nebo nástěnná svítidla.

LED panely jdou s dobou

LED žárovky zažívají v poslední době doslova boom, jsou základem osvětlení v mnoha domácnostech. Jak by také ne, ve srovnání s klasickou žárovkou toho mnohem víc vydrží a pyšní se i nižšími provozními náklady. Sice jsou na první pohled o něco dražší, investice do nich se vám ale rychle vrátí.

Stejně na tom jsou i LED panely, které se od ostatních stropních světel liší:

  • Designem - Jsou ploché, mají štíhlý profil a samotná lampa ustupuje do pozadí. LED panel zabírá minimum místa, své uplatnění tak najde i v těch nejmenších místnostech.
  • Celý povrch osvětlí rovnoměrně, osvícení místnosti je jasné a ucelené.

Víte, že když se rozhodnete pro LED panely, můžete vybírat mezi zapuštěnými a povrchovými, které se montují na strop?

Lampenwelt GmbH

Kam se LED panely hodí?

LED panely se většinou dají stmívat, zvládnou vytvořit příjemnou atmosféru všude, kde je nainstalujete. Možná se ptáte, zda existuje místnost, kam se nehodí? Odpověď je ale jednoduchá, své uplatnění najdou v každé místnosti.

  • V kuchyni si s nimi posvítíte na každý kousek zeleniny a dalších potravin, už nepřehlédnete žádnou vadu.
  • Koupelně dodají punc, s kachličkami a vodou se k sobě perfektně hodí.
  • Prozáří i chodbu nebo schodiště.
  • Oceníte je i v dětském pokoji, protože se nezahřívají, takže nehrozí popálení apod.
  • Hodí se i do ložnice a dalších místností v bytě nebo domě.

Náš tip na závěr: Jak vybrat LED panel?

Když se pro něj rozhodnete, určitě vám přijde vhod pár rad, jak vybrat ten správný LED panel.

Základem je výběr místnosti, kam panel vybíráte. V případě koupelny je třeba si pohlídat IP ochranu, kterou třeba u LED panelu do obýváku tolik řešit nemusíte.

Dalším důležitým parametrem je i svítivost, důležitý je i výběr barvy světla. Studená bílá je ideální tam, kde se potřebujete soustředit, teplá bílá zase tam, kde plánujete odpočívat. Neutrální bílá se zase maximálně podobá dennímu světlu.

Víte, že i u LED panelů oceníte funkci stmívání, díky které bude provoz LED panelu ještě ekonomičtější a vaše peněženka zajásá?