V největší domácí esportové lize se potká československá špička. Týmy se utkají o miliony

Milionové závody začínají o víkendu. V největší domácí esportové lize se potká československá špička

Milionové závody začínají o víkendu. V největší domácí esportové lize se potká československá špička Zdroj: EA Sports

O víkendu jsou na programu první kola esportové Sazka eLEAGUE. V banku jsou rekordní čtyři miliony korun. Honbu za mimořádnými odměnami zahájí v sobotu přihlášené týmy v herním titulu Dota 2, neděle se pak ponese ve znamení populární akční “střílečky” Counter-strike: Global Offensive (CS:GO), v jejíž lize je “nejobjemnější” dvoumilionový prizepool.

Ani letos nechybí v CS:GO Sazka eLEAGUE kompletní československá špička, včetně Sinners, kteří jsou považováni za favority soutěže. “Hříšníci” udělali navíc před jarní ligovou částí obří nákup - za víc než milion korun si pořídili do týmu novou akvizici - neomylného střelce Davida “forsyyho” Bílého. 

Forsyy před startem ligy vzkazuje, že nic než vítězství Sinners neberou. “Stoprocentně jsme nejlepší tým na československé scéně, uděláme vfšechno proto, abychom vyhráli,” řekl serveru www.sazkaleague.cz a dodal, že se nejvíce těší na zápas s Dynamo Eclot. 

Dota 2, PUBG a FIFA! 

Už v sobotu se ale dostanou ke slovu týmy Dota 2 Sazka eLEAGUE. Tady si na titul brousí zuby tým DGG ESPORTS, který do svých řad přijal před startem hned celou sestavu loňských vítězů Hippomaniacs.

„Máme za sebou úspěšnou sezonu, která v CS:GO a Dota 2 vyvrcholila na veletrhu FOR GAMES v pražských Letňanech s historicky nejvyšší sledovaností. Věříme, že obdobně navážeme i na start třetího ročníku,” říká Jan Horyna, ředitel divize iGaming ve společnosti Sazka. „V CNC se ve spolupráci s partnery podařilo povýšit esport z disciplíny známé geekům na mainstreamovou záležitost,” doplňuje Juraj Felix, co-CEO CNC. 

Během roku se přidají ještě turnaje ve FIFA 22, League of Legends a nově se liga odehraje i v battle royale hře PUBG. V těchto soutěžích si hráči zahrají o další dva miliony korun.

Tak si zapište do kalendářů 9. a 10. dubna. Vidíme se na Twitchi nebo Facebooku, kde se jednotlivé zápasy budou živě přenášet.

DALŠÍ INFORMACE NAJDETE ZDE