Bankéři Goldman Sachs vybrali akciové trháky

investice

investice Zdroj: Otcderivativeslaw.com

Americký akciový index S&P 500 letos zatím investorům vydělal sedm procent. Navzdory tomu, že od března 2009 posílil již o více než 200 procent, analytici investiční banky Goldman Sachs předpovídají další pětiprocentní růst do konce letošního roku. A během příštího roku pak má následovat růst o dalších šest až sedm procent. Případné další posilování akcií, pokud vůbec nějaké, bude podle analytiků již podstatně pomalejší.

Analytici Goldman Sachs pod vedením Davida Kostina vytipovali 40 akcií, které mají podle nich aktuálně největší růstový potenciál. Nejvíce jsou zastoupeny těžařské společnosti jako například Halliburton, Cabot či Alcoa. V první desítce jsou pak zastoupeny legendy amerického automobilového průmyslu.

Na 39. příčku se probojoval internetový gigant Amazon, jehož akcie mají podle Kostina potenciál růst během následujícího roku o dalších 24 procent. Banka věří, že trh ocení smršť inovací ohlášených šéfem firmy Jeffem Bezosem. Na 18. místě se s akciemi podhodnocenými o 32 procent umístil Wynn Resorts provozující kasina. Růst banka očekává na základě faktu, že společnost v září získala loterijní licenci pro oblast kolem Bostonu.

Na třetím místě je výrobce pneumatik Goodyear, kterému Goldmani věští růst o téměř 60 procent. Dojem na tým kolem Kostina udělaly rekordní hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí v USA a nebývalé posilování firmy ve zbytku světa. Druhé místo obsadily s růstovým potenciálem 74 procent aerolinky Delta. Více než sto procent pak prý nabude cena akcií návrhářské firmy Michael Kors, která v září provedla druhou veřejnou nabídku akcií s prodejní cenou 76,75 dolaru za kus.

Roční zhodnoceníRoční zhodnocení | E15