Bitcoin je skvělý. Ale každý si na to musí přijít sám, míní evangelista kryptoměn Karel Fillner

Fillner Karel

Fillner Karel Zdroj: Vacková Anna

Fillner Karel
2
Fotogalerie

Každému říká, ať do bitcoinu dává jen peníze, o které může přijít. Bere je jako spekulativní nástroj, ale zároveň i jako uchovatele hodnoty. Karel Fillner nyní bude radit čtenářům v nové VIP investiční poradně webu E15 Premium.

Sám pro sebe si pro budoucnost bitcoinu vytvořil dva scénáře: buď to bude úspěšný koncept, kdy se kryptoměny opravdu stanou běžnou součástí života a ekonomiky a současní bitcoinoví nadšenci na tom zbohatnou. Anebo se to prostě nepovede, ale pak mu zase zbude spousta skvělých kamarádů, jež díky bitcoinu poznal.

Karel Fillner se kryptoměnám začal věnovat v roce 2012, v Česku vedl lokální verzi mezinárodního magazínu o kryptoměnách Cointelegraph a nyní publikuje na blogu btctip.cz. Začínal tradingem, denním obchodováním na bitcoinovém trhu, postupně ale objevuje stále více možností spojených s rozvojem infrastruktury bitcoinu a kryptoměn.

„Bitcoin je budoucí internet peněz a zaslouží osvětu,” je přesvědčený a dodává slova Andrease Antonopulose, světově uznávaného bitcoin guru a experta v oblasti IT bezpečnosti: “Je zbytečné lidi přesvědčovat, že bitcoin je skvělý. Musí na to přijít sami.”

Jako osvěta ale může části čtenářů posloužit nová VIP investiční poradna v prémiové sekci webu E15. Dotazy pro Karla Fillnera posílejte na e-mail e15poradna@cninvest.cz a předplatitelé posléze získají přístup k odpovědi.

Vedle Karla Fillnera jsou vašimi investičními průvodci ředitel finančních trhů Daniel Drahotský z J&T Banky a jeho firemní kolega portfolio manažer Michal Semotan, šéf fondu Sirius Martin Burda a spolumajitel investičního fondu QUANT Aleš Michl.

Jak se vyvíjel kurz bitcoinu