Cetelem už nebude nabízet jen spotřebitelské úvěry, mění se na on-line banku

Peníze, koruny

Peníze, koruny Zdroj: Anna Vacková, E15

Cetelem
Peníze
3
Fotogalerie

Společnost Cetelem nabídne klientům v Česku kompletní bankovní produkty. Firma po dvacetiletém působení na českém trhu mění obchodní model a vstupuje do on-line bankovnictví jako Hello bank! by Cetelem. Cetelem, který dosud poskytoval spotřebitelské úvěry, má bankovní licenci České národní banky.

Evropská jednička v oblasti spotřebitelských úvěrů BNP Paribas Personal Finance, působící v ČR pod obchodní značkou Cetelem, tak oficiálně potvrdila rozšíření portfolia a změnu své obchodní značky. Takzvaný rebranding se uskuteční letos v létě, kdy Cetelem současně nabídne nové bankovní produkty a služby.

Všechny smlouvy klientů Cetelemu zůstávají v platnosti, a klienti nadále budou moci využívat produkty firmy za stejných podmínek jako dosud. Beze změny také zůstávají kontaktní údaje a přístupové kanály.

Hello bank! by Cetelem bude nadále poskytovat všechny dosavadní produkty Cetelemu. Půjde o osobní půjčky, nákupy na splátky u obchodních partnerů, kreditní karty, platební nálepky a některé druhy pojištění.

Ani právní forma společnosti na českém trhu se nemění. Hello bank! by Cetelem bude stejně jako Cetelem obchodní značkou odštěpného závodu BNP Paribas Personal Finance SA. Značka Hello bank! již působí na některých evropských trzích, například ve Francii, Itálii, Belgii a Rakousku.

"On-line bankovnictví je budoucnost. Na druhou stranu vidíme v české praxi, že malé on-line banky přežívají nebo končí. Naposledy jsme se rozloučili se Zuno," řekl ČTK analytik poradenské firmy Chytrý Honza František Bostl. Cetelem má podle něj výhodu klientské základny, kterou tvoří tisíce klientů s poměrně vysoce úročenými půjčkami. V Česku by tak Cetelem mohl být novým hráčem, kterému by se mohlo povést prorazit na trhu, dodal.

Poskytovatel osobních půjček ve Francii a v Evropě BNP Paribas Personal Finance je stoprocentní dceřinou společností skupiny BNP Paribas a působí ve 30 zemích. Skupina BNP Paribas patří mezi přední evropské banky s celosvětovým dosahem. Působí v 75 zemích světa.